Αρχική arrow Θεματική Εβδομάδα - 15/19 Μα?ου 2017

Scroll Top

Θεματική Εβδομάδα - 15/19 Μα?ου 2017

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017

Υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα»,  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να  βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά στην προεφηβική και εφηβική τους ηλικία.

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει αξιόλογους επιστήμονες του τόπου μας.

Η κ. Ζαββίδου Καλλιόπη, κοινωνική λειτουργός, παρουσίασε το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Ο κ. Σαββίδης Γρηγόρης, γιατρός,  εισηγήθηκε  και παρουσίασε  το θέμα "Εθισμός και Εξαρτήσεις"? οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εντυπωσιασμένοι παρακολουθούσαν  κάνοντας συνεχώς  ερωτήσεις για το σύγχρονο φαινόμενο των ναρκωτικών που μαστίζει την νεολαία.

Σε άλλη παρουσίαση, η κ. Κιστάνη Ελευθερία, ψυχολόγος, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο "Διαπροσωπικές Σχέσεις" στους μαθητές της Β΄ Τάξης. Η ομιλία της είχε ως στόχο να βοηθήσει μαθητές και μαθήτριες να μάθουν να διαχειρίζονται τις κρίσεις στις σχέσεις τους, βοηθώντας έτσι και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος.

Τα παιδιά της Α΄ Τάξης είχαν την τύχη να βιώσουν την διαδικασία παραγωγής μελιού χάρη στους κ. Χατζημιχαήλ Αθανάσιο και κ. Ψαριανό Ερωτόκριτο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευεργέτουλα.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών στην Γ' Τάξη με θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων και κυρίως την ζωή των γυναικών μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν μαθήτριες και μαθητές για το σύνολο των δράσεων ήταν ενθαρρυντικό, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, και μας τροφοδοτεί για επιπλέον δράσεις και θεματικές στο μέλλον.

Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 134
Σύνδεσμοι: 6
Επισκέπτες: 2328095
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος