• Slide 1 Title
  • Slide 2 Title
  • Slide 3 Title

Scroll Top

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον τοίχο!

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017

Friedensreich Hundertwasser (Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ), ζωγράφος. Το, παραλλαγμένο από τον ίδιο, όνομά του σημαίνει "Ειρηνικό Βασίλειο των Εκατό Νερών".
Με αφορμή το έργο του, μαθητές και μαθήτριες, με την πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γεωργίας Τόσκα και την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών, Χάρη Γαρίτατζη, Άκη Τσαβαρή, Φανής Αχειμάστου και Μαρίας Κατσαμάνη ξεκίνησαν τον Μάΐο του 2017, να διακοσμούν τους τοίχους του ισογείου του Σχολείου μας, ζωγραφίζοντας τις επιφάνειες εμπνεόμενοι από τα έργα του Hundertwasser, αφήνοντας όμως τα πινέλα και τις μπογιές τους να βουτήξουν και στην δικιά τους φαντασία.
Η επιχείρηση "Ομορφιά" συνεχίζεται… Γειά στα χέρια τους!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσωπα, Λόγια, Τοίχοι!

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την φιλόλογό τους Ουρανία Ζώρου, μαθαίνουν τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και φιλοσόφους! Και μαθαίνοντας, ομορφαίνουν τους τοίχους των αιθουσών τους. Γιατί η Γνώση και η Ομορφιά πάνε μαζί!

Διαβάστε περισσότερα...

Θεματική Εβδομάδα - 15/19 Μαΐου 2017

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017

Υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα»,  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να  βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά στην προεφηβική και εφηβική τους ηλικία.

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει αξιόλογους επιστήμονες του τόπου μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάσεις - Εργασίες Μαθητών

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017

Οι μαθητές της Γ’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας (Νεώτερη & Σύγχρονη Ιστορία) παρουσιάζουν τις παρακάτω εργασίες:
1.    Η Ελένη Άννα Μαλλιάκα παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εργασία της που αφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τίτλο “Tα συμμαχικά κοιμητήρια Ζέϊτενλικ”.
2.    Ο Μιχαήλ Καραμβάσης μας χάρισε την εργασία του που αφορά στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοήμερη Εκδρομή

Τρίτη, 23 Μάιος 2017

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 το Σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ολοήμερη εκδρομή του. Φέτος επιλέξαμε τον Μόλυβο, με ενδιάμεσες στάσεις στον Μανταμάδο, την Συκαμιά, και πριν την επιστροφή, την Πέτρα.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 121
Σύνδεσμοι: 6
Επισκέπτες: 2263420
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος