• Slide 1 Title
  • Slide 2 Title
  • Slide 3 Title

Scroll Top

Ένας περιπλανώμενος παραμυθάς στο Πλωμάρι

Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016

Το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2016, η Γ' Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε Διδακτική Επίσκεψη πολιτιστικού περιεχομένου, στην Λέσχη Πλωμαρίου "Βενιαμίν ο Λέσβιος", όπου ο Samuel Allo από την Γαλλία, παραμυθάς, ταξιδιώτης, αφηγητής ιστοριών και μουσικός, παρουσίασε ιστορίες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη και την Ασία παίζοντας μουσική, και ζητώντας ως αντάλλαγμα από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας ένα παραμύθι από τον τόπο τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το έτος 2016-2017

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016

Ενημερώνουμε τους γονείς ότι ξεκινάει Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το έτος 2016-2017.

Καλούνται οι γονείς μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου να συμπληρώσουν, να υπογράψουν και να καταθέσουν στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου τις Υπεύθυνες Δηλώσεις για την συμμετοχή των παιδιών τους στο Πρόγραμμα.

Οι Δηλώσεις:

1. Είναι αναρτημένες εδώ. Να εκτυπωθούν, να συμπληρωθούν, να υπογραφούν και να προσκομιστούν στο Γυμνάσιο.

2. Διατίθενται στο Γυμνάσιο και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες να προσέλθουν για την συμπλήρωσή τους.

3. Να ζητηθούν από τους ίδιους τους μαθητές και να επιστραφούν συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες.

4. H Δήλωση μπορεί να σταλεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, αφού σκαναριστεί, στο mail του Γυμνασίου ( ) ή με fax (2252032253).

Βιβλία, βιβλία, βιβλία!

Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016

Το Σχολείο μας, μετά από πρόταση του καθηγητή Γιώργου Σπανού, αγόρασε και διένειμε για την τρέχουσα σχολική χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Τάξης αντίτυπα των βιβλίων, Η Τιμή και το Χρήμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, Σιντάρτα του Hermann Hesse και Διηγήματα της Ανατολής της Marguerite Yourcenar.

Στόχοι, η φιλαναγνωσία, η γνωριμία με πολύτιμα λογοτεχνικά έργα και κριτήριο επιλογής οι θεματικές και η γλωσσική μορφή των έργων. Η προσπάθεια προώθησης της φιλαναγνωσίας και της επαφής των μαθητών με την συνεχώς εμπλουτιζόμενη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.

Διαβάστε περισσότερα...

Erasmus+ - Amiens - Γαλλία

Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016

Από 15 έως και 21 Οκτωβρίου 2016 η ομάδα εκπαιδευτικών του Προγράμματος Erasmus+ του Σχολείου μας, βρέθηκε στην πόλη Amiens της Γαλλίας για την πρώτη μετακίνηση του Προγράμματος. Το σχολείο Lyc?e Jean-Baptiste Delambre, το οποίο είναι και ο οργανωτής του Προγράμματος, υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς από το Πλωμάρι, το San Marcello (Ιταλία) και την Krynica (Πολωνία) για την πρώτη οργανωτική συνάντηση. Οριστικοποιήθηκαν οι θεματικές, καθορίστηκαν οι μέθοδοι εργασίας και συμφωνήθηκαν οι στόχοι του Προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα...

1η Άσκηση Σεισμού

Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016

Σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου πραγματοποιήσαμε άσκηση αντίδρασης για περίπτωση σεισμικού επεισοδίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν ανά τμήμα μέσα σε μία διδακτική ώρα, για τον τρόπο συμπεριφοράς τους σε περίπτωση σεισμού. Στο τέλος αυτής της διδακτικής ώρας πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού με την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα...

Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 134
Σύνδεσμοι: 6
Επισκέπτες: 2328119
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος