• Slide 1 Title
  • Slide 2 Title
  • Slide 3 Title

Scroll Top

Διδακτικές Επισκέψεις

Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017

Στις 31 Μαρτίου 2017 το Σχολείο μας πραγματοποίησε 3 διαφορετικές Διδακτικές Επισκέψεις, μία για κάθε Τάξη.

Η Α' Τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιoλογικό Μουσείο Μυτιλήνης, η Β' Τάξη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και η Γ' Τάξη το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, γνώρισαν τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου και επέστρεψαν γεμάτοι με νέες γνώσεις, ιδέες και?.ομορφιά!

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο Εργαστήριο Παραγωγής και Επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων "Σκυβαλάκης"

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 μαθήτριες και μαθητές της Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Παραγωγής και Επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων "Σκυβαλάκης", στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, με την συνοδεία της Διευθύντριας Μαρίας Γεωργοπούλου και ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο, παρακολουθώντας την διαδικασία επεξεργασίας του γάλακτος και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Εκτός από την γνωριμία με την υποδομή και τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος, τα παιδιά είχαν και την ευκαιρία να κατανοήσουν την σημασία που έχει για τον τόπο τους η ύπαρξη μικρών παραγωγικών μονάδων τοπικών προϊόντων, καθώς και να στοχαστούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί μία τοπική επιχειρηματική προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένστολα Επαγγέλματα: Εισαγωγή - Σχολές- Εργασιακός Βίος

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της κατάθεσης των αιτήσεων δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις από τους υποψηφίους  και το μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου με το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης,  σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφάλειας (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική) οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο "μικρός" μας Μέγας Αλέξανδρος?.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η νεοσύστατη ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (Beginners) συμμετείχε στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου, με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Με τον διαγωνισμό δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής κατασκευάζοντας ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό μοντέλο με θέμα την  περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε πάνω σε χάρτη, το ρομπότ ακολούθησε τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και ολοκλήρωσε τις δοκιμασίες που συνάντησε.

Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητική Διάκριση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου "Το Πόλιον"

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου "Το Πόλιον" απένειμε Τιμητική Διάκριση στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου για το σύνολο της παρουσίας του και των δραστηριοτήτων του. Ο Σύλλογος έλαβε υπ' όψιν τις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Σχολείου, και, όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μυρσίνη Βαρτή- Ματαράγκα, θέλησε να επιβραβεύσει και την τοπική διάσταση των δραστηριοτήτων του Σχολείου, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την καθημερινή σχολική ζωή και δράση μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και το άνοιγμα του Σχολείου στην ευρωπαϊκή οικογένεια μέσα από την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

Διαβάστε περισσότερα...

Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 124
Σύνδεσμοι: 6
Επισκέπτες: 2300078
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος