Αρχική arrow Ο "μικρός" μας Μέγας Αλέξανδρος?.

Scroll Top

Ο "μικρός" μας Μέγας Αλέξανδρος?.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η νεοσύστατη ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας (Beginners) συμμετείχε στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου, με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Με τον διαγωνισμό δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής κατασκευάζοντας ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό μοντέλο με θέμα την  περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε πάνω σε χάρτη, το ρομπότ ακολούθησε τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και ολοκλήρωσε τις δοκιμασίες που συνάντησε.

Το ρομποτάκι συναρμολογήθηκε από τα παιδιά, που άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της ρομποτικής, αξιοποιώντας υλικά που παραχωρήθηκαν στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO). Μετά την κατασκευή, σειρά είχε ο προγραμματισμός του ρομπότ, ώστε αυτό να εκτελέσει σωστά τις δοκιμασίες. Η συναρμολόγηση, ο προγραμματισμός και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου με την βοήθεια της καθηγήτριας Πληροφορικής, Κατερίνας Καραγιάννη. Η ενασχόληση των μαθητών με θέματα της επιστήμης της ρομποτικής και του αυτοματισμού, τους ανοίγει νέους δρόμους τόσο σε επίπεδο γνώσεων και δημιουργικής απασχόλησης όσο και σε επίπεδο σπουδών.

Η ομάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου Πλωμαρίου συγχαίρουν τα παιδιά για την συμμετοχή τους.Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 133
Σύνδεσμοι: 6
Επισκέπτες: 2322847
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος