Αρχική arrow Erasmus+ arrow Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+

Scroll Top

Συμμετοχή του Γυμνασίου Πλωμαρίου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017

Στα πλαίσια του διετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «Think Different, Do together? ? «Σκέψου διαφορετικά, πράξε  μαζί», ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Πλωμαρίου επισκέφθηκε το San Marcello στην Ιταλία από 05/03/2017 έως 11/03/2017. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία  από την Ιταλία, Πολωνία και τη Γαλλία η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα. Στην εκπαιδευτική δράση, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργοπούλου Μαρία, Τόσκα Γεωργία και οι μαθητές/τριες Αρμενάκα Ανθή, Γάζηλας Εμμανουήλ, Γανώσης Απόστολος, Μανωλιού Μαρία, Μπαρής Χαράλαμπος, Φρατζιά Ραφαηλία. Η εγκάρδια υποδοχή από τη συντονίστρια καθηγήτρια του ιταλικού σχολείου και του διευθυντή διευκόλυνε την επικοινωνία και την συνεργασία των μαθητών από όλες τις χώρες. Με γλώσσα εργασίας τα αγγλικά οι μαθητές, μέσα σε διεθνικές ομάδες, παρήγαγαν βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο Youtube, στο κανάλι που δημιουργήθηκε γι?αυτόν τον σκοπό.

https://www.youtube.com/channel/UC1jAzTZmZhg0n95_Y7nK30QΤο θέμα πάνω στο οποίο εργάστηκαν οι διεθνικές μαθητικές ομάδες ήταν "Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία", και τα τρία panel που παρήγαγε και παρουσίασε η ομάδα του Σχολείου μας περιείχαν έναν εννοιολογικό χάρτη του θέματος, την ελληνική νομοθεσία γύρω από γυναικεία θέματα και τέλος την πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Pistoia, στο παλαιό κτίριο του Δημαρχείου της οποίας έγινε η υποδοχή όλων των ομάδων από τις αρχές της πόλης, περιήγηση στην Φλωρεντία και στο περίφημο Μουσείο Uffizi, εκδρομή σε γραφικά χωριά γύρω από το San Marcello καθώς και στο Abetone για σκί.

Οι μαθητές μας γύρισαν ενθουσιασμένοι, γεμάτοι εμπειρίες και νέες γνώσεις ανυπομονώντας τα φιλοξενήσουν κι εκείνοι  με τη σειρά τους τους μαθητές από τις άλλες χώρες.

Το επόμενο ταξίδι μας ξεκινά στις 22/04/2017 με προορισμό την   Krynica- Zdroj της Πολωνίας και θέμα εργασίας τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στατιστικά

Γλώσσες: 2
Μέλη: 6
Νέα: 187
Σύνδεσμοι: 7
Επισκέπτες: 79948249
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Πάνω

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος