• Slide 1 Title
  • Slide 2 Title
  • Slide 3 Title

Scroll Top

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον τοίχο!

Friday, 26 May 2017

Friedensreich Hundertwasser (Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ), ζωγράφος. Το, παραλλαγμένο από τον ίδιο, όνομά του σημαίνει "Ειρηνικό Βασίλειο των Εκατό Νερών".
Με αφορμή το έργο του, μαθητές και μαθήτριες, με την πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γεωργίας Τόσκα και την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών, Χάρη Γαρίτατζη, Άκη Τσαβαρή, Φανής Αχειμάστου και Μαρίας Κατσαμάνη ξεκίνησαν τον Μάΐο του 2017, να διακοσμούν τους τοίχους του ισογείου του Σχολείου μας, ζωγραφίζοντας τις επιφάνειες εμπνεόμενοι από τα έργα του Hundertwasser, αφήνοντας όμως τα πινέλα και τις μπογιές τους να βουτήξουν και στην δικιά τους φαντασία.
Η επιχείρηση "Ομορφιά" συνεχίζεται… Γειά στα χέρια τους!!!

Read more...

Πρόσωπα, Λόγια, Τοίχοι!

Friday, 26 May 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την φιλόλογό τους Ουρανία Ζώρου, μαθαίνουν τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και φιλοσόφους! Και μαθαίνοντας, ομορφαίνουν τους τοίχους των αιθουσών τους. Γιατί η Γνώση και η Ομορφιά πάνε μαζί!

Read more...

Θεματική Εβδομάδα - 15/19 Μαΐου 2017

Thursday, 25 May 2017

Υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας, με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα»,  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να  βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά στην προεφηβική και εφηβική τους ηλικία.

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει αξιόλογους επιστήμονες του τόπου μας.

Read more...

Παρουσιάσεις - Εργασίες Μαθητών

Wednesday, 24 May 2017

Οι μαθητές της Γ’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας (Νεώτερη & Σύγχρονη Ιστορία) παρουσιάζουν τις παρακάτω εργασίες:
1.    Η Ελένη Άννα Μαλλιάκα παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εργασία της που αφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τίτλο “Tα συμμαχικά κοιμητήρια Ζέϊτενλικ”.
2.    Ο Μιχαήλ Καραμβάσης μας χάρισε την εργασία του που αφορά στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Read more...

Ολοήμερη Εκδρομή

Tuesday, 23 May 2017

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 το Σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ολοήμερη εκδρομή του. Φέτος επιλέξαμε τον Μόλυβο, με ενδιάμεσες στάσεις στον Μανταμάδο, την Συκαμιά, και πριν την επιστροφή, την Πέτρα.

Read more...
<< Start < Previous 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Login Form

No account yet? Create account

Statistics

Languages: 2
Members: 6
News: 121
WebLinks: 6
Visitors: 2256369
We have 53 guests online
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Bookmark Us

 
 
Top

 

Copyright by Γυμνάσιο Πλωμαρίου © 2007
Σχεδίαση Ιστοσελίδας Γκολφινόπουλος Σπύρος